Skip to content

Inred utifrån de fyra elementen

  Har du tänkt på att de olika elementen (jord, luft, vatten och eld) kan användas i inredning för att skapa den känsla du söker?

  Här är några exempel:

  Du vill känna lugn, trygghet och grundning.
  Satsa på JORDENS ELEMENT och inred med dova mörka färger, tunga stabila möbler, trä och andra naturmaterial. Addera krukväxter med gröna blad, mjuka stora mattor och mysiga filtar och kuddar.

  Du vill känna lätthet, glädje och frihet.
  Bjud in LUFTENS ELEMENT genom att rensa och sortera, skapa öppna ytor utan överflödiga möbler eller andra inredningsdetaljer. Släpp in mycket ljus, ha gott om utrymme framför dina fönster och satsa på transparenta gardiner, ljusa färgskalor och lätta möbler.

  Du vill känna inspiration, flöde och livfullhet.
  Fokusera på VATTNETS ELEMENT och inred med svallande glänsande tyger och detaljer i metall som reflekterar ljuset på liknande sätt som ytan på ett glittrande hav. Färgerna blått och turkost samt allt som glänser, skiner och flödar kan användas för att stärka den här känslan i ditt hem.

  Du vill känna passion, energi och livskraft.
  Då är ELDENS ELEMENT helt rätt för ditt hem. Inred med röda och orangea nyanser, våga inkludera oväntade kontraster och möten mellan olika material. Ställ fram levande ljus på bordet eller tänd en brasa i kaminen om du har en sådan. När solen strålar för den med sig kraften av eldens element och ingen annan källa behövs.

  Vilket element ligger dig närmast hjärtat? Är det något eller några av elementen du vill bjuda in mer av i ditt hem?