Skip to content

Om Tempelhem

Varför finns vi?

Tempelhems mission är att hjälpa dig älska ditt hem och din vardag.

Vi inreder holistiskt, vilket innebär att vi ser till den helhet som du och ditt hem är en del av. Miljön i ditt hem ska inte bara fungera praktiskt utan dessutom ge näring till din själ, lyfta dina känslor och bidra till din omvärld.

Vad gör vi?

Vi erbjuder hjälp med holistisk inredning för hem och företagslokaler. Du som bokar inredningshjälp kan även lägga till sessioner med existentiella samtal och vägledning i meditation och mindfulness. Att göra en större förändring i sin yttre miljö brukar starta igång inre processer – om du vill är vi med även på den resan. Vi erbjuder dessutom personligt utformade ceremonier för att stärka dina intentioner och bjuda in tacksamhet och tillit.

Vad gör vi inte?

Vi tackar nej till alla uppdrag som gäller homestyling inför försäljning av bostäder. Det beror på att Tempelhems filosofi handlar om att skapa hem att leva och trivas i på lång sikt, inte enbart att göra det snyggt inför en visning.

Vår syn på inredning

Inredning kan vara ett fantastiskt sätt att ta hand om och visa kärlek för dig själv. Det kan vara ett sätt att må bra och få kraft och energi för att bidra utåt och fokusera på det verkligt viktiga i livet.

Inredning kan också ha totalt motsatt effekt.

  1. Det kan förvandlas till något som får dig att känna stress och press om du försöker leva upp till något yttre ideal för hur ditt hem borde se ut för att vara tillräckligt fint och bra.
  2. Det kan bli något som gör att du flyttar fokuset utanför dig själv och känslan av vad du mår bra av. Istället kan du försöka inreda på ett sätt som du tror att andra gillar och blir imponerade av. Det blir då ett bottenlöst hål av bekräftelsesökande som aldrig kommer att ge tillfredsställande på djupet.
  3. Inredning kan också bli ett sätt att distrahera tankar och känslor genom överkonsumtion och att ignorera det kretslopp och den helhet som vi alla är en del av.

Våra 3 bästa inredningstips är därför:

  1. Släpp alla yttre ”borden” och ”måsten” och låt glädjen och lusten styra.
  2. Strunta i vad andra tycker om ditt hem och fokusera på vad som får DIG (och dem du ev. bor ihop med) att trivas och mår bra.
  3. Utgå ifrån de saker och möbler som du redan har. Att skapa ett harmoniskt hem handlar ofta mer om att skala bort än att lägga till. Komplettera vid behov med mindre/väl genomtänkta inköp.

Ge dig själv gåvan av ett hem som ger av glädje och energi till din vardag – inte tvärtom!

Vilka är vi?

Anna Ekeneld har startat och driver Tempelhem. Hon jobbar med inredningsuppdragen, håller i individuella sessioner och i personliga ceremonier. Till sin hjälp har Anna sin make Mikael som även utför hantverks- och snickeriarbeten. Anna och Mikael bor i Stockholm och vid Siljan i Dalarna.


Hur kan vi hjälpa dig?

Läs mer om våra holistiska inredningstjänster och andra erbjudanden här.