Skip to content

Om Anna

Vem är jag som startat Tempelhem?

Hej! Anna heter jag, vad kul att du hittat hit! Här kommer några rader om mig, varför jag startat Tempelhem och varför jag tror att vackra fysiska miljöer kan bidra till ökat välmående och därigenom också till en bättre värld.

Att vistas i vackra, harmoniska miljöer får min själ att le och alla cellerna i min kropp att jubla. Så känns det åtminstone! Omvänt så kan en disktrasa i fel färg och på fel plats få mig att rysa som om någon skrapat med naglarna på en griffeltavla. Den här egenskapen är härlig att ha ibland – men den är ganska jobbig på platser där jag inte själv kan påverka miljön (det är inte i alla sammanhang som det är lämpligt att börja flytta runt på möblerna eller ändra plats på ljusstakarna)!

Att lyfta fram skönheten i ett hem känns djupt meningsfullt för mig. Det är svårt att riktigt sätta ord på, men det är som att alla pusselbitar hamnar rätt i mig när ett rum förvandlas från stökigt, instängt och själlöst till en plats som inger lugn, inspiration och förundran. Ofta kan den förvandlingen gå både snabbt och enkelt! I det flesta fall behövs varken en dyr köksrenovering eller nya designmöbler. 

Istället kan det räcka med små förändringar som gör stor skillnad. Som att byta plats på några fåtöljer, sätta upp ett vackert draperi eller köpa några nya kuddar i rätt nyans. Att ge plats åt det som är vackert och att dölja det som behövs men som du inte vill se i vardagen (som sladdarna till datorn, högen med oläst post eller gårdagens kläder). För det behövs smarta system och välfungerande förvaring.

När alla bitar fallit på plats i ett rum är det svårt att undgå att känna det! Även om vi alla är unika med olika smak och stil så verkar det finns vissa preferenser som vi har gemensamt. Människor i alla åldrar, från alla kulturer och i alla tider har förundrats över solnedgångar i havet när himlen lysts upp av de sista strålarna och färgats i gult, rött, rosa och oändligt många nyanser av blått. På liknande sätt kan de allra flesta känna av när det blivit total harmoni i ett rum. När energierna får flöda fritt och de olika elementen hamnat i balans.

Vad betyder ditt hem för dig?   

Ditt hem ska fylla många funktioner. Det ska vara en plats där du kan äta, sova, duscha, umgås och kanske även jobba. Det ska vara en plats där du kan förvara dina ägodelar och där du får skydd mot regn, vind och kyla. Det ska vara en plats som fungerar i din vardag och fyller alla dina praktiska behov. Men är det allt? Har ditt hem kanske också en djupare, andlig mening? Kan miljön i ditt hem påverka dina känslor och ditt beteende? Kan det fungera som en språngbräda mot dina drömmar och en trygg hamn där du alltid är välkommen och kan få vila och återhämtning? Kan ditt hem vara en plats där du kommer närmare dig själv, dina värderingar och din innersta längtan? En plats där du är i kontakt med ditt hjärtas viskningar och rytmen i din själ?

Ett tempelhem är en plats där alla sidor av dig ryms och är välkomna. Där energierna kan flöda fritt och elementen i är balans. Där du upplever känslor av lugn, inspiration och förundran.

När det är dags att gå ut och möta världen igen är du fylld med ny energi och kraft. Du har gett näring till dig själv och är nu redo att ge och bidra till dem omkring dig. När du återigen behöver påfyllning och vila kan du alltid återvända till ditt tempel. Till platsen för närvaro, balans och kontakt med din inre kompass.

Det är min passion och stora glädje att skapa fler sådana hem i världen. Välkommen med på resan!

Namaste, 

Anna Ekeneld
Grundare av Tempelhem

Här kan du kontakta Anna eller följa Tempelhem på instagram

Här kan du läsa mer om min syn på inredning & välmående