Skip to content

3 tips för ditt sovrum

  Vill du känna att sovrummet välkomnar dig med öppna armar, omfamnar dig med känslan av trygghet och lugn och omsluter dig i kärlek genom sina färger, former och symboler?

  Här kommer 3 tips för att skapa ett sovrum att både drömma om och drömma i!

  1. Mjuka material
  De flesta av oss väljer en mjuk kudde, täcke och säng – men tänk på att även övriga detaljer och möbler i sovrummet kan vara i mjuka material för att ge en mer ombonad och lugn känsla. T.ex. kan du välja en taklampa i mjukt bomullstyg eller linne och välja att ha en väggbonad i garn istället för en tavla med hårda kanter i metall. Var gärna generös även med andra mjuka material i sovrummet så som långa gardiner, mattor och prydnadskuddar.

  2. Dimbar belysning
  Belysningen i sovrummet gör otroligt mycket för helhetskänslan och påverkar också de hormoner som styr din vakenhet och sömn. Välj lampor som går att dimma så att du kan få en riktigt svag, mysig och stämningsfull belysning på kvällen när du ska sova. Ha även riktbara sänglampor med mjukt och gärna dimbart ljus. Komplettera med levande ljus som du kan tända när du vill vara i sovrummet lite längre och visa extra omtanke för dig själv, kanske genom frukost på sängen eller en eftermiddag med en bra bok och en mysig filt när det regnar ute.

  3. Kraftfulla symboler
  När du vaknar på morgonen och när du sluter ögonen på kvällen är du extra mottaglig för budskap och symbolik. Vad vill du ska vara det första synintryck som möter dig när du slår upp ögonen en ny dag? Ett stökigt nattduksbord med förra veckans olästa tidning? Eller en medvetet genomtänkt vy fylld med symboler som betyder något för dig och gör dig lugn och glad?

  Du kan skapa en sådan genom t.ex. vad du väljer att sätta upp på väggarna, vilka färger du bjuder in och vad du ställer på hyllor och nattduksbord. Kanske vill du ställa dit några kristaller eller stenar, ett foto på någon eller något du bryr dig om och en liten bukett med nyplockade blommor eller en doftande ros? Kanske vill du pryda dina sovrumsväggar med budskap och bilder som påminner dig om dina innersta drömmar och viktigaste visioner i livet?