Skip to content

5 tips för harmoni

  Hur kan du skapa en känsla av lugn och harmoni i ditt hem? En miljö som får dig att slappna av och känna att det är en plats för återhämtning och vila?

  Här kommer 5 enkla tips som du kan testa i ditt eget hem:

  1. Stängd förvaring
  Harmoni skapas genom få distraktioner och utvalda vackra detaljer som står framme. Ha stängda skåpluckor, dörrar och lådor som gör att du inte ser de saker som förvaras där.

  2. Vackra blickfång
  Välj ut ett fåtal saker som du verkligen tycker om och blir lugn och glad av. Det kan vara vackra tavlor, prydnadssaker, lampor, tyger, statyer, vaser eller liknande. Placera dessa så att du ser dem ofta i din vardag.

  3. Lugnande former
  Runda, mjuka och organiska former hjälper oss att slappna av, släppa garden och bara vara. Välj t.ex. runda bord, krukor eller lampor, rundade kanter på möbler, organiskt formade material som trä eller lera och mjuka mattor, kuddar och gardiner.

  4. Mjuka övergångar
  Välj färgtoner som harmoniserar med varandra och inte innehåller för starka kontraster. T.ex. kan du med fördel välja ett antal olika gröna eller beiga nyanser istället för att kombinera t.ex. vitt och svart eller rött och blått (färger som ligger långt ifrån varandra i färgskalan).

  5. Levande växter
  Få saker skapar så mycket harmoni i hemmet som levande växter. Deras färger, former och symmetri är naturligt i perfekt balans och ger en känsla av trygghet, lugn och utrymme för vila.