Skip to content

Tempelhems 8 nycklar – old

Hemligheten bakom ett vackert hem?

Vad känner du när du stiger in i ett rum eller besöker en ny plats? Den fysiska miljön vi har omkring oss påverkas oss omedelbart, både på ett medvetet och ett undermedvetet plan. Vad vill du känna när du vistas i ditt hem?

Tempelhems metod går ut på att skapa fysiska miljöer som ger känslor av lugn, inspiration och förundran. För att göra det använder vi oss av 8 nycklar som tillsammans utgör “hemligheten” bakom ett vackert hem, där du mår bra av att vistas, kan slappna av på djupet och blir påfylld av ny energi.

Självklart vill vi inte hålla de här nycklarna för oss själva utan vi vill dela dem dig, så att du kan använda dem för att på egen hand skapa ett en miljö i ditt hem eller i din företagslokal där du verkligen trivs och får vila i känslan av skönhet och harmoni.

Tempelhems 8 nycklar

1. Ha levande växter i varje rum
2. Använd ljusa, lugna & naturnära färger
3. Välj runda, mjuka & organiska former
4. Kombinera symmetri & variation
5. Inkludera alla de fyra elementen
6. Lyft fram & rama in det vackra
7. Ge plats för energierna att flöda fritt
8. Skapa smart förvaring

Hem med inredning som utgår ifrån de här 8 nycklarna blir luftiga, ljusa och pulserande av livskraft från växter, blommor och vackra naturmaterial. De har också ett genomtänkt system för förvaring och är anpassade för att fungera praktiskt i din vardag, inte bara se snygga ut på bild. Det är hem som är gjorda för att leva i, inte bara för att imponera på middagsgäster, kunna visas upp i en inredningstidning eller locka spekulanter till en visning.

Det finns en mängd olika inredningsfilosofier, metoder och tips-listor att välja mellan. Det finns massvis av inredningsböcker och magasin, inspirerande bloggar, “home makeover-program” och homestyling-tjänster. Som vi ser det har det ingen betydelse vilken metod eller filosofi du väljer att utgå ifrån, så länge den hjälper dig att svara helhjärtat JA på frågan “Får det här mig att trivas och må bra i mitt hem?”

Ljust & luftigt eller mörkt & mysigt?

I de flesta fall förespråkar vi inredning med ljusa, lugna och naturnära färger eftersom det får rum att kännas öppna, fria och luftiga, fyllda med möjligheter och färgsprakande potential. De vita och ljusa färgerna behöver kombineras med former, material och växter som skapar trivsel och en mysig känsla, annars är risken att rummen blir kalla, stela och opersonliga. För större hem/företagslokaler rekommenderar vi ofta en mörkare färgsättning för att skapa en mer sammanhållen och ombonad känsla.

Läs mer om hur du använder de 8 nycklarna

I Tempelhems gratis guide får du en utförlig beskrivning av varje nyckel och konkreta tips för hur du kan använda dem för att påverka miljön i ditt hem eller i din företagslokal. Guiden är uppdelad i 8 olika delar och skickas i pdf-format till din e-post.

Föredrar du att läsa en fysisk bok istället så går innehållet i guiden också att ta del av i boken Rum för själen där de 8 nycklarna presenteras tillsammans med vackra bilder och inspirerande exempel. Boken lanseras sommaren/hösten 2022 men du kan anmäla intresse för den redan nu.