Skip to content

Vilka små förändringar kan göra stor skillnad i ditt hem?

    Ofta är det inte så mycket som behöver göras för att ändra känslan i ett rum och skapa mer harmoni.

    Kanske handlar det om att lägga till något vackert att vila ögonen på, att inkludera mer mjuka former, textilier och kuddar för att skapa en mer inbjudande känsla eller att låta kraften och livsenergin från levande växter och blommor få ta plats i ett rum.

    Det kan också handla om att dölja sådant som distraherar och som du behöver ha nära till hands men inte vill se. Som sladdar och elektronik, osorterade papper eller färgstarka detaljer som inte harmoniserar med helheten. Det kan ofta enkelt lösas genom mer eller smartare förvaring, vackra draperier eller skåp och garderober i neutrala färgskalor.

    Kanske är det någon specifik känsla eller karaktär som du vill lyfta fram i rummet? Är det några särskilda färger, former eller symboler som behövs för det? Det kan vara mönstrade tyger som skapar en mysig bohemisk känsla. Det kan vara statyer av mediterande buddhor eller andra symboler för att lyssna inåt, stanna upp i vardagen och följa kroppens naturliga rytm. Det kan vara foton på någon eller något du älskar och som påminner dig om vad som verkligen är viktigt för dig i livet, på riktigt.

    Vilka små enkla förändringar skulle du kunna göra i ditt hem för att skapa en stor skillnad?