Skip to content

Varför startade jag Tempelhem?

  Min bakgrund är inom ekonomi, management och affärsutveckling. Varför startade jag Tempelhem, inom ett helt annat område och i en annan bransch än jag är van vid?

  Det korta svaret är ”Glädje”!

  Att skapa vackra, själfulla fysiska miljöer som får människor att må bra fyller mig med så mycket glädje att jag nästan svämmar över! Det känns lätt, lustfyllt och ansträngningslöst och det ger mig känslor av meningsfullhet, entusiasm och att vara på helt rätt plats.

  Att jag dessutom kan bidra till att göra andra glada genom att skapa skönhet, balans och ordning i deras hem och företagslokaler är en fantastisk bonus, som förstås också förstärker känslan av mening och engagemang för det jag gör.

  Ibland dyker det ändå upp tankar på att jag borde välja en annan väg i livet. Tankar som t.ex. att inredning är onödigt, oviktigt och ytligt, att jag borde ta bättre vara på min långa utbildning i ekonomi och management och att det är konstigt att jag inte har ett mer ”vanligt jobb”.

  Tankarnas tvivel finns där men från en djupare plats inom mig får de glasklara svar:

  • Inredning kan hjälpa människor att få ny kraft, inspiration och riktning genom att deras hem blir en källa till energi och återhämtning, en plats där de får kontakt med sina innersta värderingar och styrka att utföra de handlingar som känns allra viktigast och också kan bidra till en större helhet.
  • Min utbildning har gett mig fantastiska möjligheter och erfarenheter i livet och den är till nytta även nu när jag driver eget. Jag vill att min utbildning och bakgrund ska fungera som en dörröppnare i mitt liv, inte begränsa vad jag tillåter mig själv att göra eller inte göra.
  • Att följa normer och leva upp till andras förväntningar kan göra livet enklare och minska motstånd. Det ”vanliga” kan vara 100% rätt för många och normer kan fungera som stöttande ramar. Om en norm istället skaver och du känner dig inlåst eller begränsad av det vanliga – då är det dags att göra något annat! Även om det kan vara jobbigt och läskigt så mår både du och omvärlden bäst av du ger dig själv friheten att följa dina drömmar.

  Vad i livet fyller dig med känslor av glädje, lust och mening?