Skip to content

Vad i ditt hem vill du laga?

  Det finns saker i livet och hemmet som är brådskande och det finns saker som är viktiga. Är något både brådskande och viktigt kommer du troligen att prioritera det högt. T.ex. att laga en trasig varmvattenberedare eller byta ut en frys som slutat fungera.

  Om varmvattnet försvinner i ditt hem eller om allt du har i frysen smälter så får det tydliga konsekvenser i din vardag. Så naturligtvis kommer det högt upp på att-göra-listan!

  Det finns också saker som varken är särskilt brådskande eller viktiga. Det kan t.ex. vara ett limma fast en bit på en kruka som ramlat av, att sy på en knapp som har lossnat eller ett skruva till ett bordsben som sitter lite löst.

  De här sakerna kan du klara dig länge utan att göra, men det kan vara väldigt tillfredsställande att ändå ta tag i dem.

  Ofta går de rätt snabbt och enkelt att fixa till bara du ger dem lite tid. Kanske räcker 5 minuter för att laga den där lilla sprickan som du tänkt på mer eller mindre varje gång du gått in i hallen de senaste 5 åren.

  Kanske kan du på en halvtimme laga små hål och lossade sömmar i kläder som gör att du inte behöver köpa något nytt på ett halvår.

  Kanske kommer du uppleva en inre tillfredsställelse och glädje av att ta hand om ditt hem och dina saker. Kanske kommer du känna att den tid och omtanke du ger mångfaldigas och skickas rakt tillbaka till dig och din vardag.

  Vad i ditt hem vill du ta hand om och laga?