Skip to content

Vad i ditt hem hjälper dig att pausa & lyssna inåt?

  Personligen har jag inte så många saker stående framme hemma men jag har (minst 😊) en buddha-staty i varje rum.

  En buddha kan fungera som religiös symbol. Själv är jag inte kopplad till någon specifik religion utan har valt statyerna för att de hjälper mig att pausa och lyssna inåt.

  Att stanna upp i vardagen och ge mig tid till att landa, smälta intryck och reflektera. Att ge mig själv tillräckligt med utrymme och stillhet för att få kontakt med min inre klarhet och min inre kompass.

  I en värld full av möjligheter, frestelser, brus och distraktioner så vill jag designa min vardag på ett sätt som inbjuder till pauser. Som ger mig stunder utan nya yttre intryck och notifieringar, där jag för ett tag kan rikta min uppmärksamhet inåt istället för utåt.

  Fylla på min egen källa för att sen kunna ge till andra med ny kraft, riktning och förankring i det som verkligen känns viktigt.

  Buddhorna i mitt hem påminner mig om det här. Inte genom att jag medvetet tänker på det varje gång jag ser dem men genom att deras färger, former och kroppsspråk signalerar att det är tryggt att stanna upp och bara vara.

  Slutna ögon, avspända ansiktsuttryck och kroppen mjukt avslappnad med benen i kors. En position för stillhet, vila och meditation. En symbol för att stanna upp och vända uppmärksamheten inåt. En påminnelse om vikten av att fylla på sig själv för att kunna flöda över till världen.

  Vad i ditt hem hjälper dig att stanna upp, stilla sinnet och påminnas om det som är allra viktigast för dig?