Skip to content

Om den vita färgen

  Den vita färgen kan ge känslor av frihet, lätthet, öppenhet, potential och oändliga möjligheter. I den vita färger bor också alla andra färger, du ser dem när vitt ljus bryts mot glas eller regndroppar i solen skapar en regnbåge med oräkneliga nyanser av rött, oranget, gult. grönt, blått, indigo och violett.

  Den vita färgen ger vila. Den kräver ingenting och den distraherar inte från andra synintryck runtomkring. En vit vägg kan fungera som en ram eller passepartout till ett konstverk, en växt eller vacker möbel. Det vita kan rama in utsikten från ett fönster och vara en scen som gör att naturen får en huvudroll i ditt hem.

  Det vita kan fungera som en tom canvas redo att fyllas med färgerna från dina drömmar. Det vita kan vara som en språngbräda för din kreativitet och som en kraftkälla för ditt skapande. Ut den rena, tomma, färglösa potentialen kan du skapa mästerverk med ditt sinnes obegränsade uppfinningsrikedom och påhittighet.

  Det vita ger vila, lugn och utrymme för nya idéer och lösningar att ta form och utvecklas till vackert färgstarka framgångssagor i ditt liv.

  Genom att lämna vita, tomma ytor i ditt hem ger du plats för din själ att veckla ut sig som en fjäril och du ger luft och bärkraft till dina drömmars vingar.

  För att nå sin välgörande potential i ett rum behöver den vita färgen kompletteras med sådant som ger liv, form och hemtrevnad. Som gör att rummet känns tryggt, varmt och välkomnande. Som bjuder in till mjukhet och som skapar helhet. Som tyst musik och ohörbara toner som inte stör men som sammankopplar de olika energierna i rummet till en samstämd orkester.

  Du kan kombinera vita väggar och möbler med vackra omålade naturmaterial, med växter och blommor och med svallande, mjuka och inbjudande tyger. Du kan inreda med konst som tavlor, glashantverk och statyer. Du kan matcha olika vita nyanser med harmonierande skalor i brunt, beiget, grått, vanilj och sand. Du kan kombinera med glänsande metaller och ytor i sten och trä.

  Du kan låta det vita fungera som en ram, en scen och en förstärkare till det du tycker är vackert och som ger dig glädje.