Skip to content

Metod

Vi kombinerar skönhet & funktion

Med Tempelhems metod skapar vi fysiska miljöer som är både vackra OCH välfungerande i vardagen. Vi lyfter fram skönheten i ditt hem eller i din företagslokal, ordnar med smart förvaring och gör det lättskött och praktiskt.

Varför görs homestyling när ett hem ska säljas – men inte när du ska leva där?

Inför visning och försäljning lyfts skönheten i hemmet fram. Det påverkar känslan som spekulanterna får och de kan bli beredda att lägga högre bud. Så långt är allt gott och väl!

Men vad händer när du flyttar in i ett nytt hem? Vanligtvis brukar det då inte vara någon homestylist som kommer och ger tid, energi och kärlek på att göra ditt hem så vackert och inbjudande som möjligt för dig och din vardag.

Din hjärna, din kropp och dina känslor påverkas ständigt av inredningen du har omkring dig (det är ju därför spekulanterna på visning kan betala betydligt mer när ett hem är snyggt stylat). Varför då inte göra ditt hem till en plats för skönhet och välmående för alla de timmar, dagar och år som du spenderar där! 

När ett hem ska göras vackert inför visning och försäljning är det vanligt att homestylisten plockar bort sådant som papperskorgar, skötbord och omatchande byråer. Det går förstås bra på visningen. Ingen ska byta blöjor på bebisar eller lägga in nytvättade kläder i byrålådor just då.

Men det fungerar mindre bra att göra så när du ska bo i ditt hem och ha en fungerande vardag. En vardag då ny post ramlar in på hallmattan, prylar samlas i högar köksbordet och du kanske inte har energi över till att bädda med det där fina överkastet.

Tempelhems metod går ut på att lyfta fram skönheten i ditt hem – och samtidigt se till att det fungerar praktiskt och långsiktigt i din vardag.

En del av processen handlar om att skapa en miljö där färgerna, formerna och materialen i hemmet är i harmoni. Där energierna kan flöda fritt och elementen är i balans. Där du fylls av känslor som lugn, inspiration och förundran.

En annan (minst lika viktigt!) del av processen är att skapa förutsättningar för att ditt hem ska fortsätta vara en plats för skönhet och välmående även på lång sikt. Här handlar det om att tänka igenom hur du använder ditt hem i vardagen och ordna med smart förvaring utifrån det. Det gör att du kan hålla ditt hem välorganiserat och fritt från stök – utan att det tar för mycket tid eller energi.

I Tempelhems metod ingår det alltid en uppföljning 1-3 månader efter en konsultation eller förändring i ditt hem. Då stämmer vi av hur allt fungerar och gör justeringar vid behov.

Du är värd att omges av skönhet! Tillsammans gör vi ditt hem till ett personligt tempel som får din själ att le och ditt hjärta att sjunga.