Skip to content

Kanske ska du strunta i hur ditt hem ser ut just nu?

  Som jag ser det är det inget självändamål att ditt hem ska vara vackert, harmoniskt och städat men det är ett självändamål att du ska må bra och njuta av livet.

  Det är okej att inte ha det städat, ordnat eller vackert inrett. Det är okej att låta hemmet få vara stökigt och smutsigt ibland (eller hela tiden)! Det är okej att inte se hemmet som något mer än en plats som fyller vissa nödvändiga funktioner, som att du ska ha någonstans att sova, äta och duscha i din vardag.

  Kanske är det du mår bäst av just nu att totalt strunta i hur det ser ut i ditt hem. Kanske finns det något annat i din tillvaro som behöver ditt fulla fokus och kallar på din uppmärksamhet. Det kan vara tid för vila och mys med familjen under småbarnsåren eller ett projekt eller ideellt engagemang som ligger dig varmt om hjärtat. Det kan vara musik du vill skapa, en resa du vill åka på eller vänner du vill fördjupa kontakten med.

  Kan du då tillåta dig att lägga alla tankar gällande inredningen och ordning i ditt hem åt sidan?

  Kan du tillåta dig att totalt släppa taget om alla krav och förväntningar på hur ditt hem ska se ut och bara fokusera på dess viktigaste funktioner i ditt liv just nu?

  Kan du släppa all jämförelse, slänga alla inredningstidningar och mjukt och kärleksfullt lägga undan alla dina egna föreställningar om hur ditt hem ska vara?

  Kan du släppa onödiga borden och måsten och istället gå den väg dit ditt hjärta kallar? Kan du följa glädjen och lusten och låta det verkligt meningsfulla få sätta din kompassriktning i livet? Vad händer då?

  Kanske blir förändringar och fix i ditt hem en del av din resa och kanske inte. Båda alternativen är alltid okej, så länge du följer din själs vägvisare och ditt hjärtas djupaste JA och NEJ.

  Att skapa mer harmoni och skönhet i ditt hem är ett sätt att komma närmare din innersta kärna, men långt ifrån det enda sättet. Bara du kan veta vilken väg i livet som just nu väntar på att få visa dig vägen hem.