Skip to content

Hur vill du att ditt hem ska kännas?

  Vilka platser tycker du om att vistas på? Vilka miljöer fyller dig allra mest med ny inspiration och energi? Var känner du att du verkligen kan slappna av och få återhämtning på djupet?

  Tänk på 3 sådana platser som du har besökt eller skulle vilja besöka.

  Vilka bilder ser du framför dig och vilka känslor skapas i ditt inre? Kanske ser du ett vidsträckt glittrande turkosblått hav och en vacker sandstrand. Kanske en trädgård eller regnskog fylld av livgivande grönska och doftande blommor. Kanske ser du en tjusig hotellobby eller ett spa med genomtänkt inredning, inbjudande loungemöbler och snygga dekorationer.

  Lägg märke till hur de här miljöerna får dig att känna och vad som händer i din kropp när du vistas där (eller föreställer dig att du gör det).

  Du kan skapa en liknande känsla i ditt hem!

  Kanske får du inte plats med ett turkosblått hav eller en hel hotellobby i lägenheten… 😉 Men du kan anpassa ditt hem så att det ger dig känslor som påminner om de här miljöerna. Dina 3 drömplatser kan fungera som ledstjärnor för hur du vill ha det hemma och du kan välja att göra förändringar i den riktningen.

  Börja med något som känns enkelt! Det kan vara att köpa en ny vacker krukväxt som påminner om ett resmål du inspireras av, t.ex. en orkidé, en papegojblomma eller en liten dadelpalm. Det kan vara att bjuda in känslan av vattnets element ännu mer i ditt hem, t.ex. genom att inreda med mjukt svallande glänsande tyger eller metaller som reflekterar ljus på ett liknande sätt som ytan på ett hav eller en sjö.

  Det kan också handla om att plocka bort något för att skapa mer luftig och harmonisk känsla i ditt hem. Eller att ordna med ett smart system för förvaring som hjälper dig att hålla ordning i din vardag.

  På det viset kan du få känslan av att stiga in i ett nystädat hotellrum när du går in genom din egen ytterdörr. Även om du inte har det perfekt städat och det var ett tag sedan det dammsögs sist så skapas en känsla av harmoni när varje sak ligger på sin plats och du kan vila ögonen på något som ger dig glädje och inspiration istället för sådant som startar igång tankesnurror om dåtid och framtid.

  Hur vill du att ditt hem ska kännas?