Skip to content

Det finns mycket som är viktigare än inredning

  Varför överhuvudtaget bry sig om färgen på kuddar och placeringen av ljusstakar när det finns människor som lider, krig och svält?

  Varför bry sig om något så ytligt som känslan i ditt hem när vi har utmaningar som pandemier och klimatförändringar att hantera?

  Varför lägga tid, energi och resurser på att skapa vackra rum när det pågår miljöförstöring, trafficking och djurplågeri ute i världen?

  Visst kan det låta underligt, tokigt och felprioriterat att mitt i allt det här välja att lägga fokus på sitt hem?

  Personligen är jag totalt ointresserad av inredning som handlar om att följa de senaste trenderna, öka status eller konsumera som ett sätt att kompensera för ett inre tomrum eller för att distrahera tankarna och känslorna från viktigare men svårare frågor i livet och världen.

  Jag är däremot djup passionerad när det gäller att skapa vackra fysiska miljöer som får oss människor att må bra, stanna upp, sakta ner och ge oss själva tid och utrymme för att verkligen känna efter vad som kallar i vårt inre och vad som känns viktigt från djupet att våra hjärtan.

  På det viset kan inredning bli allt annat än ytligt. Det kan fungera som en (av många) vägar för att få en djupare kontakt med vår inre kompass och vår själs längtan. Det kan i sin tur väcka vår medkänsla och öka vårt engagemang för det och de omkring oss. Det kan vara ett sätt att ge kärlek till oss själva och näring till vårt innersta ljus.

  På det viset kan våra strålar nå långt, långt bortom oss själva och vår personliga sfär. När vårt ljus får kraft att lysa klart kommer även andra att omfamnas av värmen och det milda skenet. På det viset ger vi inte bra kärlek och näring till oss själva utan också till den större helheten.

  Det finns mycket som är viktigare än inredning men inredning kan vara en väg som leder oss raka vägen till mittpunkten av det som betyder mest.