Skip to content

Är du öppen för skönheten omkring dig?

  Det spelar ingen roll om den fysiska miljön bjuder in till lugn och sinnesro om du inte alls är mottaglig för inbjudan.

  Du kan få den allra vackraste, mest genuina komplimang – men den ger ingen glädje om du inte tar den till ditt hjärta utan istället viftar bort den som ogrundat smicker.

  Du kan erbjudas den allra läckraste, mest vällagade måltid – men du kommer inte att njuta av den om du inte är närvarande i dina sinnen utan istället tvivlar på om du är välkommen och önskad vid bordet.

  Du kan få den allra mjukaste, mest kärleksfulla smekning – men istället för att uppfylla dig med känslan av kontakt och glädje kan den påminna dig om att relationen kan ta slut och du bli lämnad kvar.

  Kan du stilla ditt sinne och öppna upp ditt innersta för att ta emot av all den skönhet, njutning och kärlek som världen vill ge just nu?

  Kan du skapa ett utrymme i ditt inre där vackra solnedgångar, kärleksfulla ord och livgivande möten tas emot och välkomnas med öppna armar?

  Kan du försäkra ditt hjärta om att det är tryggt att öppna upp och säga JA till alla vardagens gåvor som strömmar emot dig?

  Kan du ge plats för stunder med uppmärksamheten i nuet, istället för att helt slukas upp av känslornas och tankarnas fantasier om sådant som varit eller kanske kommer att bli?

  Kan du landa i närvaro och vara i kontakt med dofterna, smakerna, musiken, smekningarna, fågelkvittret och den fulländade, perfekt imperfekta skönheten som omger dig i varje stund?

  Som finns här för dig, redo att ge av nuets gåvor, i varje ögonblick som du är öppen för att ta emot.